Judit
2 °C
7 °C

Légicsapás iraki légvédelmi állásokra

Inforádió
2002.08.27. 21:20
Amerikai harci gépek különböző légvédelmi célpontokat támadtak kedden az észak-, illetve dél-iraki repüléstilalmi övezetben, amelyekben a tilalom betartásának ellenőrzése a feladatuk. Az amerikai hadsereg - amely szerint az irakiak újra meg újra megpróbálják lelőni az ellenőrzést végző amerikai és brit gépeket - közölte, hogy ezúttal egy észak-iraki radarállomást és egy dél-iraki légvédelmi irányító központot támadtak.

A Pentagon szerint e két támadással alig több mint egy hét alatt összesen hét légitámadást hajtottak végre Irakban, az idén pedig 32-t - írja a Reuters. Az iraki közlekedési minisztérium szóvivője az AFP szerint közölte, hogy amerikai és brit gépek a Bagdadtól 400 kilométerrel északra fekvő Moszul város polgári repülőterét bombázták kedden, és tönkretették annak radarállomását. Áldozatokról nem tett jelentést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?