Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már nem Meciar a legnépszerűbb Szlovákiában

Magyar Hírlap
2002.08.28. 06:51
Megtörtént, amire Szlovákia 1993 óta tartó önállósága óta csak egyszer volt példa: nem Vladimír Meciar pártja a legnépszerűbb. A Focus ügynökség keddi közvélemény-kutatása szerint most először nem a Meciar-féle HZDS a legnépszerűbb párt. Megelőzte a Robert Fico vezette Smer, amely a választók 18,7 százalékának bizalmát élvezi, Meciaréknak 18,1 százalék jutott. A szeptember 20-ai parlamenti választásokon összesen 26 párt indul, de várhatóan csak hat-hét pártnak lesznek képviselői a 150 fős szlovák parlamentben.

A szlovák választási kampány hivatalosan múlt szerdán kezdődött, és pontosan négy hétig tart. Ezt egy 48 órás kampánycsend követi. A voksolás szeptember 20-án, pénteken délután két órakor kezdődik, és este tízig tart, majd másnap reggel héttől délután kettőig járulhatnak az urnákhoz a választók. A Magyar Koalíció Pártjának kampányában részt vesz Csonka András, Gergely Róbert és Ihos József is.