Árpád
-2 °C
3 °C

Moszkva: a grúz légierő bombázta a Pankiszi-szorost

MTI
2002.08.28. 10:54
Tbiliszi állításával ellentétben nem orosz vadászgépek, hanem a grúz légierő bombázta múlt pénteken a grúz-orosz határ mentén fekvő Pankiszi-szorost - jelentette az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerdán a Rosszijszkaja Gazeta című újság beszámolója alapján. A Rosszijszkaja Gazeta ismerteti a támadást végrehajtó grúz vadászgép azonosító számát, a pilóta nevét és rendfokozatát, hozzátéve, hogy a bevetés előtt a gép felségjelét is oroszra változtatták. A bombázás után a gép a Tbilaviosztroityel tbiliszi repülőgépgyár területén szállt le, és most is ott található. A szerelők a meghibásodott hajtóművet javítják ki, és eltüntetik az orosz felségjelzéseket - írja a lap.

Moszkva visszautasította, hogy köze lenne a múlt pénteki légicsapásokhoz és a grúz vezetést vádolta a bombázással. Dzsolbort Berozasvili, a grúz légierő parancsnokhelyettese ugyanakkor újságírók előtt koholmánynak nevezte és tételesen is cáfolta az orosz állításokat: szavai szerint a grúz légierőnek egyáltalán nincs olyan típusú és számú vadászgépe, illetve olyan nevű pilótája, amilyenek az orosz sajtójelentésekben szerepeltek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?