Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dzurinda: Nem én változtattam a politikámon, hanem Viktor

MTI
2002.08.28. 12:12
"Nem én változtattam a politikámon, hanem Viktor" - mondta a volt magyar kormányfővel kapcsolatosan Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök, akinek az Új Szó olvasói a lap online-fórumán tettek fel kérdéseket.

Politikai, vagy emberi barátság volt-e kettejük között és miért hidegült el ? - kérdezte valaki Dzurindát. Válaszában a szlovák miniszterelnök úgy fogalmazott: továbbra is nyitott Orbán Viktor felé, akiről azonban azt hiszi, tévedett, amikor politikáján változtatott. Ezzel együtt Dzurinda helyénvalónak találja azt a vitát, hogy vajon az európai országok politikájában az európai vagy a nemzeti politika irányának kell-e túlsúlyba kerülnie. "Orbán Viktor kormánya a nemzetközi jogszabályokkal, az európai normákkal ellentétes törvényt fogadott el, olyan jogszabályt, amely ártana a Szlovákiában élő állampolgárok együttélésének" - mondta a Dzurinda, a kedvezménytörvényre utalva.

Az új magyar kormány miniszterelnökét érintő kérdésre Dzurinda azt válaszolta: "Medgyessy Péter nagyon jó benyomást tett rám. Nagyon gyorsan összebarátkoztunk."