Erzsébet
1 °C
4 °C

Megtalálták egy Pearl Harborban elsüllyedt japán tengeralattjárót

MTI
2002.08.29. 13:26
Hatvanegy évvel azután, hogy Japán megtámadta az Egyesült Államok haditengerészeti támaszpontját Pearl Harborban, amerikai tudósok a Hawaii-szigetek partjai előtt megtaláltak egy japán tengeralattjárót. A kis búvárnaszád 400 méter mélyen nyugszik a tenger fenekén - jelentette a Honolulu Star-Bulletin című napilap.

A vízi járművet 1941. december 7-én néhány órával a támaszpont ellen végrehajtott nagyszabású japán támadás előtt egy amerikai romboló eltalálta, és elsüllyesztette. Történészek szerint ezek voltak a két ország csendes-óceáni háborújában az első lövések. Néhány nappal a Pearl Harbor elleni támadás után az Egyesült Államok belépett a második világháborúba. A tudósok több mint tíz éven át keresték-kutatták a történelmi tengeralattjárót. Úgy vélik, hogy a hajó még mindig magában rejti a személyzet maradványait. A roncs alig néhány kilométernyire van Honolulu kikötőjétől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?