Valér
-1 °C
0 °C

Öt palesztint lőttek le a ciszjordániai incidensekben

MTI
2002.09.01. 11:11
Összesen öt palesztint lőttek agyon izraeli katonák vasárnap reggel két ciszjordániai incidensben. Négy palesztin férfit egy rajtaütésben öltek meg a katonák, miután bejelentést kaptak arról, hogy a palesztinok be akarnak hatolni a Hebron közeli Kirjat-Arba zsidó településre. A lelőtt palesztinoknál vágószerszámokat és egy fűrészt találtak.

Palesztin források ezzel egy időben arról számoltak be, hogy izraeli katonák hatoltak a dzseníni menekülttáborba, és ott agyonlőttek 16 éves fiatalembert, miután az tüzet nyitott rájuk.

Előzőleg, szombaton az izraeli hadsereg egy helikopteres csapásban megölte Rafaat Daragnehet, az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai terrorszervezet egyik helyi vezetőjét, s a támadás következtében Daragneh autójában életét vesztette két kisgyermek és két 15 éves kamasz is.

Egy palesztin támadót szombat este az izraeli biztonsági erők azután lőttek le, hogy a fegyveres behatolt a Náblusz közeli Har Braha zsidó telepre, és ott lőfegyverével súlyosan megsebesített egy izraeli házaspárt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!