Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kisrepülőgépek repültek Bush elnök birtoka fölé

MTI
2002.09.01. 12:11
Három kisrepülőgép is megsértette szombaton George W. Bush amerikai elnök texasi birtokának légi forgalom elől elzárt övezetét.

A légtérsértők közül az elsőt a légierő F-16-os vadászgépei kényszerítették leszállásra a közeli Waco repülőtéren. A két másik pilóta a légiirányítók utasításának engedelmeskedve magától leszállt a Waco repülotéren, ahol mindhármukat kikérdezte, majd útjára engedte a kiemelten fontos személyek őrzésére hivatott titkosszolgálat.

A titkosszolgálat vasárnapi közlése szerint a légtérsértők egyike sem adott okot további vizsgálódásra, miután elmondásukból kiderült, hogy gondatlanságból hatoltak be a Bush-birtok 24 kilométeres körzetében fenntartott ideiglenes repüléstilalmi övezetbe. A texasi Crawfordban lévő Bush-birtok augusztus hónapban az elnök főhadiszállásként szolgált. George W. Bush vasárnap tér vissza washingtoni hivatalába.