Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új szélsőséges terrorszervezet Afganisztánban?

MTI
2002.09.03. 11:25
Eddig ismeretlen szélsőséges szervezet adott hírt magáról Afganisztánban: a Mudzsahidok Titkos Hadserege magára vállalta a közép-ázsiai országba vezényelt amerikai katonákat ért támadásokat, és bosszút esküdött a vétlen afgánok haláláért. A hatoldalas röpirat szerzői három célt tűztek ki maguk elé: a "brutális amerikai bombázások" vétlen afgán áldozatainak megbosszulását, az iszlám szent háború (dzsihád) folytatását az utolsó külföldi katona Afganisztánból való kiűzéséig, valamint az iszlám és a szabadság védelmét egy iszlám rendszer létrehozása érdekében.

Egy amerikai katonai szóvivő közölte: nem hallottak ilyen nevű szervezetről. Amennyiben a Mudzsahidok Titkos Hadserege valóban létezik, az olyan új csoport létrejöttét jelentené, amely a tálibok bukása után tíz hónappal egységes erőt képviselhet a terrorizmus elleni koalíció (amerikai és afgán) szövetséges erőivel szemben.