Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több ezer hajléktalan roma tüntetett Belgrádban

MTI
2002.09.03. 11:49
Több mint ezer roma - közöttük asszonyok és gyerekek - éjszakázott kedden a szabad ég alatt Belgrád központjában, a köztársasági elnöki hivatal épülete előtt található parkban, követelve a hatóságoktól, hogy biztosítsanak számukra megfelelő életkörülményeket és szálláshelyet.

A romák - 205 családról van szó, közülük 138 Koszovóból menekült el - egy zimonyi cigánytelepen éltek eddig, az IMT traktorgyár tulajdonába tartozó területen, ahol valaha a régi repülőtér volt. Az IMT nemrégiben haszonbérletbe adta a földterületet, ezért a romáknak el kell költözniük. Mivel azonban egyelőre nem találtak új helyet a cigánytelepnek, az IMT beleegyezett abba, hogy egy hónapot hajlandó várni a kiköltöztetéssel. Rasim Ljajic szövetségi kisebbségügyi miniszter ígéretet tett arra, hogy ez idő alatt rendezik a romák gondját.