Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Libanoni-palesztin tűzpárbaj egy menekülttáborban

MTI
2002.09.04. 09:46
Összecsapások törtek ki szerdára virradóra a libanoni Baalbek közelében egy menekülttáborban libanoni katonák és palesztin fegyveresek között: a tűzpárbajban négy palesztin megsebesült. Az összecsapás azzal kezdődött, hogy egy libanoni katonai járőr az al-Dzsalil menekülttáborban megpróbált letartóztatni egy ismeretlen nemzetiségű visszaeső bűnözőt. Ekkor robbant ki a lövöldözés a libanoni katonák és a palesztin fegyveresek között. A palesztinok a Fatah - Forradalmi Tanács nevű szervezet tagjai voltak - közölték rendőrségi források.

A négy palesztin sérült egyike Samih Ahmad, aki a Népi Front Palesztina Felszabadításáért - Főparancsnokság (NFPF-FP) nevű szervezetnek is tagja, egyúttal a menekülttábor egyik illetékese. A többi három sebesült polgári személy, közülük kettőt kórházba kellett szállítani. A Baalbek határában lévő menekülttábort körülvették a katonák - jelentette a helyszínről az AFP.