Aliz
6 °C
14 °C

Lehallgatási botrány Oroszországban

MTI
2002.09.04. 20:47
Borisz Nyemcov orosz politikus, a liberális Jobboldali Erők Szövetségének vezetője az ügyészi szervekhez kíván fordulni, mivel gyanúja szerint lehallgatták telefonját a törvényhozás alsóháza, az állami duma épületében.

A volt miniszterelnök-helyettes elképzelhetetlennek tartja, hogy más úton megszerezhették volna annak a beszélgetésnek a szövegét, amelyet a napokban folytatott a fehérorosz ellenzék egyik képviselőjével. A beszélgetést kedden közölte a Szovjetszkaja Rosszija című szélsobaloldali hetilap, politikai fegyverként a Vlagyimir Putyin orosz elnök által javasolt orosz-fehérorosz egyesülés ellen.

Nyemcov közlése szerint az egyebek mellett Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnököt élesen bíráló beszélgetés szinte szó szerint úgy hangzott el, ahogy a lap lehozta. A Szovjetszkaja Rosszija azzal védekezett, hogy a hasonló elvű Zavtra című újságtól kapták a hangkazettát, amelyet egy ügynök-külsejű férfi kínált eladásra. Állításuk szerint az ismeretlen több, vezető orosz politikusról rendelkezett felvétellel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?