Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Európa álláspontja egy esetleges Huszein elleni amerikai hadműveletről

MTI
2002.09.05. 14:05
A konzervatív amerikai The Wall Street Journal Europe (WSJE) úgy látja, hogy az európai közvélemény és a kormányok készek támogatni egy Szaddám Huszein iraki elnök megdöntésére irányuló amerikai hadműveletet, Gerhard Schröder német kancellár csak választási okokból ellenzi azt.

A WSJE vezércikkében azt fejtegette, hogy Schröder a szociáldemokrata párt vesztét érzi a közelgő választásokon, ezért ágál most az Irak elleni katonai akció ellen. A kancellár azt a következtetést vonta le a francia szocialisták idei csúfos elnökválasztási, majd parlamenti vereségéből, hogy a "kemény" baloldalhoz kell közelednie. Csakhogy - véli a WSJE - "Schröder elidegenítette a baloldalt gazdasági liberalizálási kísérleteivel. Mivel reformjai megálltak félúton, kudarcot is vallottak, a gazdaság pang, így a középosztály is elfordul a kancellártól".