Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint száz halott a kolumbiai összecsapásokban

MTI
2002.09.05. 20:58
A kolumbiai légierő közlése szerint a hadsereg megölte a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) több mint száz harcosát az ország keleti részén fekvő La Uribe közelében, amely hagyományosan a gerillák egyik bázisának számít.

Edgar Lesmes tábornok, a légierő parancsnokhelyettese elmondta, hogy a hadsereg nagyszabású offenzívát indított az elmúlt napokban a FARC egyik vezetoje, Henry Castellanos ellen a Duda folyó völgyében, La Uribétol 20 kilométerre. Lesmes az AFP szerint azt állítja, hogy az akció során felfedezték a "Romana" néven ismert Castellanos táborát is.

Közben kolumbiai emberbaráti segélyszervezetek képviselői arról számoltak be, hogy szélsőjobboldali félkatonai alakulatok megöltek 12 parasztot, és támadásuk elől mintegy ezer embernek el kellett menekülnie az észak-nyugati, Venezuelával határos La Guajira megyében.

Ezen a területen, ahol egy hatalmas, amerikai érdekeltségu szénbánya is található, szintén működnek a szélsőbaloldali FARC és a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) egységei, s harcban állnak a szélsőjobboldali erőkkel.