Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli rakétatámadás Gázában

MTI
2002.09.06. 06:15
Izraeli helikopterek rakétacsapást mértek a Gázai övezetben található Hán-Junisz település egyik öntödéjére: az épület romba dőlt, de szerencsére senki sem sebesült meg, mert az üzemben nem tartózkodtak munkások. Palesztin biztonsági források szerint csütörtök este legalább öt rakéta csapódott a menekülttábor területén lévő üzembe. A légitámadást azt követően hajtották végre az izraeliek, hogy a nap folyamán a Gázai övezetben palesztin fegyveresek megtámadtak egy izraeli páncélost és egy járőrt, két katonát öltek meg.
Szemtanúk szerint a légicsapásban négy helikopter és egy F-16-os harci gép vett részt, de csak két helikopter lőtt ki rakétákat a palesztin célpontra. Kelet-Jeruzsálemben ugyanakkor csütörtökön az izraeli hatóságok négy palesztin ház lerombolására adtak parancsot szerdán. E házakban lakott négy, öngyilkos merénylet elkövetésével gyanúsított Hamász-tag.