Judit
2 °C
7 °C

Izrael merénylettől tart a zsidó újéven

MTI
2002.09.06. 17:29
Izraelben megerősítették a hadsereg járőreit, a rendőrség pedig mozgatható úttorlaszokat alkalmaz a városokban, mivel a hatóságok attól tartanak, hogy a pénteken este kezdődő zsidó újéven súlyos merényletre készülnek a palesztin terroristák. Különösen megerősítették az őrizetet a zsinagógák és a nyaralóhelyek körül, valamint az Izraelt Ciszjordániától elválasztó "zöld vonal" mentén. Slomo Aharoniski, a rendőrség főparancsnoka szolgálatba szólította a rendkívüli egységeket is.

A hadsereg megtiltotta minden izraeli állampolgárnak, hogy Ciszjordániában utazzon, beleértve az izraeli ellenőrzés alatti övezeteket is, és emlékeztette őket a palesztin autonóm zónákba való látogatás tilalmára. "Mindent el kell követni, hogy ez az ünnep rendben teljen el" - mondta Benjámin Ben Eliézer védelmi miniszter. A rendőrség főparancsnoka hangsúlyozta: a hírszerzés nem tud a terroristák különleges előkészületeiről, de emlékeznek az idei zsidó húsvét előestéjén elkövetett netanjai merényletre, amelynek 29 halálos áldozata volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?