Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Irán sikeres föld-föld rakétakísérletet hajtott végre

MTI
2002.09.07. 13:36
Irán sikeres föld-föld rakétakísérletet hajtott végre - közölték szombaton Teheránban, hozzátéve, hogy a kísérlet célja az ország védelmi kapacitásának a növelése. Az iráni állami repüléstudományi intézet vezetője a helyi állami televíziónak az mondta, hogy a rakéta az egyik legprecízebb a világon. Ahmad Vahid azonban nem közölt semmit a "Fateh A-110-re" keresztelt rakétáról, így nem tudni, hogy mekkora a hatótávolsága, de még azt sem, hogy mikor hajtották végre a kísérletet.

Irán már eddig is több különböző hatótávolságú rakétát fejlesztett ki olyan országok közreműködésével, mint Oroszország, Kína és Észak-Korea. Az Egyesült Államok több ízben figyelmeztette egyebek között Oroszországot és Kínát, hogy állítsák le a katonai együttműködést Iránnal.