Aliz
6 °C
14 °C

Hétfőn ül össze a palesztin parlament

Inforádió
2002.09.09. 06:50
Az izraeli kormány tizennégy palesztin képviselő számára megtiltotta, hogy részt vegyen a palesztin törvényhozó testület hétfőn kezdődő ülésén. A tanács rendkívüli ülését Rámalláhban tartják, bár az izraeli utazási korlátozások miatt szóba került a gázai helyszín is. Ariel Saron izraeli kormányfő feltételesen hozzájárult, hogy megtartsák a palesztin parlamenti ülést, de jelezte, hogy terrorista cselekmények elkövetésével gyanúsított képviselők részvételéhez nem járul hozzá.

A palesztin parlament politikai bizottságának Gázában tartózkodó elnöke kijelentette: az izraeli korlátozás elleni tiltakozásul ő és huszonhat képviselőtársa nem utazik el Rámalláhba. Az ülésen a képviselők jóváhagyják a júniusban végrehajtott kormányátalakítást és megvitatják a Palesztin Hatóságon belül végrehajtandó reformokat is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?