Erzsébet
1 °C
4 °C

Verés elől dezertáltak az orosz katonák

Inforádió
2002.09.10. 13:00
Több mint félszáz orosz katona szökött meg egy hadgyakorlatról: zárt oszlopban negyven kilométert meneteltek Volgográdig, ahol egy polgári jogvédő szervezettől kértek segítséget és feljelentették kegyetlenkedő elöljáróikat. Az ötvennégy orosz katona azok után döntött az önkényes eltávozás mellett, hogy a Prudbojban lévő gyakorlótéren a tisztek több katonát nyilvánosan véresre vertek.

Volgográdba ezt követően számos katonai vezető és különbizottság is érkezett a botrányos ügy tisztázására, s az orosz katonai ügyészség bűnügyi vizsgálatot kezdeményezett a volgográdi katonai körzet parancsnokai ellen. A katonai ügyész keddi közlése szerint a 20. gépesítettlövész-hadosztály parancsnoka hatáskörét túllépve, kihallgatás közben ütlegelte és kínozta öt beosztott katonáját. Az ügyészség szerint "részben" megerősítést nyertek a sorkatonák panaszában felsorolt tények.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?