Judit
3 °C
7 °C

Oszama bin Laden merényletet tervezett Marokkóból

MTI
2002.09.11. 16:02
"Az arab titkosszolgálati szerveknek elegendő olyan adat áll rendelkezésére amelyek alapján állítható, hogy Oszama bin Laden szeptember 11. előtt Marokkóban járt, hogy öngyilkos terrorkommandót szervezzen, amely látványos merényletet követhetne el La Rotában, a legfontosabb földközi-tengeri USA-támaszponton állomásozó hadihajók ellen. Bin Ladent valószínűleg az az infrastruktúra segítette, amelyet három Szaúd-Arábia-i terrorista alakított ki, akiket később, 2002. május 21-én tartóztattak le Tangerben és Casablancában, és akik beismerték a merénylet tervét" - közölte a La Razón című spanyol lap arab titkosszolgálati forrásokra hivatkozva. .

Bin Laden marokkói jelenléte elkerülte a nyugati titkosszolgálati szervek figyelmét, mivel ott szeptember 11. előtt több ezer öbölbeli állampolgár tartózkodott, minden gyanú és ellenőrzés nélkül. A három letartóztatott terrorista is ott befektető külföldiként volt számon tartva. Az al-Kaidához való kapcsolatukra Gauntánamóban kihallgatott marokkói foglyok vallomása alapján terelődött a gyanú.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?