Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

New York polgármestere megköszönte Budapest együttérzését

MTI
2002.09.11. 19:51
Levélben köszönte meg a magyar főváros együttérzését Michael R. Bloomberg, New York polgármestere a szeptember 11-i tragédia első évfordulóján, valamint azt, hogy Demszky Gábor főpolgármester kezdeményezésére a magyar főváros szerdán fénytornyokat állít a New York ellen elkövetett terrortámadás áldozatainak emlékére. - Soha nem feledjük azokat, akiket elveszítettünk: újraépítjük a várost, amely méltó lesz emlékükhöz, New York a szabadság és a lehetőségek jelképe marad a világ minden lakója számára - írja Michael R. Bloomberg a Budapest polgáraihoz szóló, a Fővárosi Önkormányzat által az MTI-hez eljutatott levelében.

Felidézve az egy évvel korábban történteket a New York-i polgármester hangsúlyozza: "mindannyiunkat sokkoltak és felháborítottak a történtek; fájt barátaink és szeretteink elvesztése, fájdalommal töltött el bennünket a tudat, hogy a háború árnyékában élünk, hogy támadás érte mindennapi életünket". Hozzátette: a New York-iaknak azonban a legsötétebb percekben is biztonságérzetet és erőt adott a világ minden tájáról megnyilvánuló emberség és szolidaritás.