Sára, Márió
-6 °C
2 °C

A közvélemény-kutatások szerint a szociáldemokraták vezetnek

MTI
2002.09.13. 18:46
Bő egy héttel a német választások előtt nem csak a szociáldemokrata párt (SPD) előzi meg a keresztény uniópártokat (CDU-CSU), de - először ebben az évben - a szociáldemokrata-zöld páros is némi előnyt élvez a pénteken közzétett közvélemény-kutatási adatok szerint az uniópártok és a liberálisok hármasával szemben.

Pénteken a Wahlen csoport, az Infratest dimap és a Forsa intézet hozta nyilvánosságra legutóbbi felmérésének eredményeit, náluk az SPD 2-3 pont előnyre tett szert legnagyobb riválisával, a CDU-CSU-val szemben. Alig változtak a zöldek és a Szabad Demokrata Párt (FDP) eredményei, a Demokratikus Szocializmus Pártja (PDS) valamelyest feljebb kapaszkodott, de így sem kapta meg a parlamenti küszöb átlépéséhez szükséges öt százalékot.

Ha most vasárnap lennének a választások, az SPD a voksok 38,5-40 százalékát kapná meg a szavazóktól, az uniópártok 36-38 százalékát, a zöldek százalékpontjai 7 és 8 százalék között mozognak, az FDP-é 7,5 és 8,5 százalék között, a sort a PDS zárja 4-4,7 százalékkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!