Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A közvélemény-kutatások szerint a szociáldemokraták vezetnek

MTI
2002.09.13. 18:46
Bő egy héttel a német választások előtt nem csak a szociáldemokrata párt (SPD) előzi meg a keresztény uniópártokat (CDU-CSU), de - először ebben az évben - a szociáldemokrata-zöld páros is némi előnyt élvez a pénteken közzétett közvélemény-kutatási adatok szerint az uniópártok és a liberálisok hármasával szemben.

Pénteken a Wahlen csoport, az Infratest dimap és a Forsa intézet hozta nyilvánosságra legutóbbi felmérésének eredményeit, náluk az SPD 2-3 pont előnyre tett szert legnagyobb riválisával, a CDU-CSU-val szemben. Alig változtak a zöldek és a Szabad Demokrata Párt (FDP) eredményei, a Demokratikus Szocializmus Pártja (PDS) valamelyest feljebb kapaszkodott, de így sem kapta meg a parlamenti küszöb átlépéséhez szükséges öt százalékot.

Ha most vasárnap lennének a választások, az SPD a voksok 38,5-40 százalékát kapná meg a szavazóktól, az uniópártok 36-38 százalékát, a zöldek százalékpontjai 7 és 8 százalék között mozognak, az FDP-é 7,5 és 8,5 százalék között, a sort a PDS zárja 4-4,7 százalékkal.