Judit
3 °C
7 °C

Washington orosz hadiipari cégeket büntet

Inforádió
2002.09.13. 21:07
Az Egyesült Államok szankciókat vezetett be a KB Priborosztroenyija, a Bazalt és a Rosztvertol orosz hadiipari vállalatok ellen, mivel azok Líbiába, Szíriába és Szudánba szállították termékeiket.

Az amerikai lépést a moszkvai külügyminisztérium visszautasította. Borisz Malahov helyettes orosz külügyi szóvivő pénteken kijelentette, hogy Oroszország hadiipari termékeinek exportját nemzeti és gazdasági érdekeinek megfelelően valósítja meg. Hangsúlyozta, hogy nincs semmiféle nemzetközi döntés, amely tiltaná vagy korlátozná a fegyverek szállítását az említett országokba, és hogy Oroszország haditechnikai együttműködése ezekkel az államokkal bár teljesen törvényes, igen korlátozott.

Mahalov kilátásba helyezte, hogy az orosz külügyminisztérium, valamint más orosz hatóságok megteszik a megfelelő lépéseket az amerikai szankcióval sújtott cégek jogai és érdekei védelmében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?