Valér
-2 °C
0 °C

Őrizetbe vették az al-Kaida egyik közvetítőjét Hollandiában

MTI
2002.09.13. 21:37
A holland rendőrség pénteken az amszterdami repülőtéren őrizetbe vett egy kurd férfit, akit az Egyesült Államokban azzal vádolnak, hogy közvetítő tevékenységet folytat az al-Kaida terrorszervezet és Szaddám Huszein iraki elnök között. A holland igazságügyi minisztérium megerősítette, hogy őrizetbe vettek egy férfit a légikikötőben, de erre vonatkozóan nem szolgált részletekkel.

Közölték, hogy a férfitől a közbiztonságra hivatkozva megtagadták a beutazási engedélyt. A holland bevándorlási hivatal, a titkosszolgálat és az igazságügyi minisztérium közösen vitatja meg, hogy mit tegyen az ügyben.

A NOS holland közszolgálati televízió értesülése szerint a férfit Mullah Krekarnak hívják, és az Anszar al-Iszlám nevű szélsőséges szervezet vezetője. Iránból érkezett és a norvég fővárosba, Oslóba utazott volna tovább, ahol jelenleg lakik. Amszterdam csupán útjának közbenső állomása volt. A televízió tájékoztatása szerint a norvég hatóságok is kérik kiadatását, hogy megvonják tőle tartózkodási engedélyét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!