Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két cseh katona meghalt, három megsebesült Koszovóban

MTI
2002.09.14. 22:11
Két cseh katona életét vesztette, három pedig könnyebben megsebesült szombaton délután Koszovóban, amikor az albánok lakta tartomány északi felében fekvő Sajkovac falu mellett balesetet szenvedett páncélozott járművük - közölte Prágában a cseh hadsereg vezérkarának sajtóosztálya.
A három sérült katonát helikopterrel azonnal a pristinai kórházba szállították. Részleteket a balesetről, annak okairól, illetve a sérültek állapotáról a cseh hadsereg illetékesei nem közöltek.
A balesetet szenvedett katonák az I. cseh-szlovák zászlóaljnál a nemzetközi erők (KFOR) kötelékében teljesítettek szolgálatot. Az I. cseh-szlovák zászlóaljnak mintegy ezer katonája van, és feladata a Koszovó és Szerbia közti közigazgatási határ ellenőrzése és felügyelete.
A cseh hadsereg vezérkari főnöke bejelentette, hogy vizsgálóbizottságot küld a helyszínre a tragikus baleset okainak és körülményeinek kivizsgálására. A balesetet a KFOR rendőrsége is vizsgálja.