Árpád
-2 °C
3 °C

Egyre több az osztrák

MTI
2002.09.16. 14:00
Első ízben meghaladta a nyolc milliót Ausztria lakosainak száma. A tavalyi népszámláláskor, 2001. május 15-én egészen pontosan 8.032.557 embert számláltak össze. A legnagyobb mértékben - 6-7 százalékkal - a nyugati tartományokban, Salzburgban, Tirolban és Vorarlbergben nott a lakosok száma az elozo, tíz évvel korábbi népszámláláskor kapott adatokhoz képest. Ennek oka a szakértők szerint az, hogy ezekben a tartományokban fiatalabb a lakosság, és így több a gyerek. Ami a tartományi fővárosokat illeti, a burgenlandi Kismarton (Eisenstadt) könyvelhette el messze a legnagyobb növekedést 9,5 százalékkal, a karintiai Klagenfurtban 0,8 százalékkal éltek többen, mint tíz éve, a többi város lakosságának létszáma csökkent a korábbi adatokhoz képest.

A külföldiek aránya a lakosság egészéhez képest 1991 óta 6,6 százalékról 8,8-re nőtt, de a növekedés a tartományok között erősen eltérő arányokat mutat: a legkevesebb külföldi továbbra is Burgenlandban és Stájerországban él (egyaránt 4,5 százalék), míg például Bécsben 16, Vorarlbergben 13,3, Salzburgban 11,7 százalékot tesz ki a külföldiek aránya. A legnépesebb tartomány továbbra is Bécs, ahol 1.550.123 ember élt tavaly májusban, ám ezt alig néhány ezer fonyi lemaradással megközelítette már a Bécset körülölelo Alsó-Ausztria.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?