Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

EU-összefogás a kábítószer ellen

euractiv.hu
2002.09.17. 10:21
A rendőrség és az éjszakai lokálok tulajdonosainak együttműködésére, hatékonyabb információ cserére és az illegális laboratóriumok elleni rajtaütésekre van szükség, hogy az esctasy-hoz hasonló kábítószerek termelését és fogyasztását csökkentsék Nyugat-Európában. David Blunkett brit belügyminiszter szerint elodázhatatlan egy átfogó, európai szinten egységes politika kialakítása is.

A brit politikus az afgán ópium-probléma kérdését is az EU elé viszi - az európai heroin 90 százaléka ugyanis Afganisztánból származik. Az EU az illegális kábítószer-kereskedelem és -csempészet ellen más országokkal, térségekkel közösen lép fel - ezek közé sorolható a Karib szigetvilág, Latin Amerika, Közép- és Kelet-Európa, Oroszország, a földközi-tengeri országok csoportja és az Amerikai Egyesült Államok.

Angliában és Walesben az ecstasy-fogyasztás okozta halálesetek száma tavaly megduplázódott. Szakértők szerint az aggasztó folyamatok oka az ecstasy árának csökkenése, a kábítószer keményebb változatainak elterjedése, az egyre fiatalabb fogyasztók számának növekedése - véli a Londoni Kábítószerfüggőség Kutatóközpont tanulmánya.