Piroska
3 °C
3 °C

Robbanás egy palesztin iskolában

MTI
2002.09.17. 12:49
Robbanás történt kedden egy palesztin iskolában a ciszjordániai Hebrontól délre, megsebesítve öt diákot - közölték a helyi hatóságok szemtanúkat idézve. A detonáció tanítási idő alatt történt, oka azonban egyelőre nem ismert. A Gázai övezetben, Hán Júnisz közelében izraeli csapatok megrohantak egy menekülttábort palesztin szélsőségesek és fegyverraktárok után kutatva. A több órán át tartó éjszakai razzia során leromboltak kilenc épületet és orizetbe vettek 23 feltételezett szélsőségest.

Palesztin források szerint az izraeli hadsereg hatvan házat semmisített meg, és nem fegyverraktárakat, hanem kovácsműhelyeket, textil- és műanyag-feldolgozó üzemeket romboltak le. Felrobbantották egy korábbi izraeli akció során meggyilkolt Hamász-aktivista, Juszef Ega házát is.

Az izraeli razzia előtt alig néhány órával izraeli katonák agyonlőttek egy egyiptomi állampolgárt Gázában. A szélsőséges Iszlám Dzsihád mozgalom közleményben erősítette meg kedden, hogy a meggyilkolt férfi, Abdel-Fattah Ali hat hónappal ezelőtt érkezett Gázába, hogy az izraeli megszállás ellen harcoljon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!