Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rakétatámadás az UNICEF afganisztáni irodájánál

MTI
2002.09.17. 13:01
Két rakéta csapódott be kedd hajnalban az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF egyik kelet-afganisztáni irodája közelében. A támadásban egy afgán biztonsági őr megsérült. Az AIP afgán hírügynökség közlése szerint a rakétákat eddig ismeretlen támadók lőtték ki Dzsalálábád egyik keleti negyedére, ahol az UNICEF központja is található. Az afgán forrás szerint a rakétákat a Tora Bora hegység irányából indították, ahol korábban az Oszama bin Laden vezette al-Kaida terrorszervezet bázisa volt. A Reuters nyugati forrásokból megerősítette a támadások hírét.

Az UNICEF-központ egy irodája súlyosan megrongálódott, s a környékbeli épületekben is keletkeztek kisebb károk. A városnak ebben a keleti részében vannak azok a katonai és repülőtéri létesítmények is, amelyeket már többször értek támadások.