Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Pakisztán kiadja a terroristákat

MTI
2002.09.17. 22:23
Pervez Musarraf pakisztáni elnök kedden közölte, hogy Pakisztánban nem állítják bíróság elé az al-Kaida egyetlen ott elfogott tagját sem, ehelyett kiadják őket hazájuknak, illetve az őket köröző országoknak. Akármit követtek is el, azt nem Pakisztán ellen tették - indokolta a döntést Musarraf.

A pakisztáni elnök bejelentése egy nappal azután történt, hogy Iszlámábád kiadott az Egyesült Államoknak öt feltételezett al-Kaida tagot, köztük a tavaly szeptember 11-ei terrortámadások egyik szervezőjének gyanított Ramzi bin al-Sídát. Pervez Musarraf elmondta: az al-Kaida több tagja tartózkodhat még Pakisztán területén, de számuk nem lehet nagy. Az elnök megerősítette korábbi kijelentését, miszerint hazája nem lesz kíméletes a szélsőségesekkel; mint mondta: nem tarthat sakkban egy maroknyi fanatikus 140 millió állampolgárt - idézte szavait az AP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?