Erzsébet
1 °C
4 °C

Mégsem fogták el Ramzi bin al-Síbát?

MTI
2002.09.18. 16:13
Állítólag nem Ramzi bin al-Síba, az al-Kaida terrorszervezet egyik vezetője az a férfi, akit a pakisztáni hatóságok egy hete elfogtak Karacsiban és azóta ki is adtak az Egyesült Államoknak. Ezt az AFP francia hírügynökség közölte szerdán egy londoni központú iszlám szervezet illetékesét idézve. Ramzi bin-al Síbát azzal gyanúsítják, hogy ő lett volna a tavaly szeptember 11-i terrortámadások huszadik tagja, de nem kapott vízumot az Egyesült Államokba, s így nem tudott megfelelő időpontban csatlakozni az öngyilkos osztagokhoz.

"Egy jemeni állampolgár, aki a múlt héten ott volt Karacsiban a bin al-Síbaként azonosított férfi őrizetbe vételekor, levélben tájékoztatott bennünket arról, hogy bin al-Síba nem volt az előállítottak között - mondta a francia hírügynökség munkatársának Jasszer al-Szerri, aki egy iszlám híreket közlő internetes oldalt szerkeszt a brit fővárosban. - Nem tudjuk, hogy Ramzi bin al-Síbát valahol másutt őrizetbe vették-e, de a Karacsiban letartóztatottak között nem volt" - hangzik az üzenet. Az állítólagos Ramzi bin al-Síbát egyébként - négy másik, Pakisztánban letartóztatott terroristagyanús személlyel együtt - a pakisztáni igazságügyi szervek már ki is adták az Egyesült Államoknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?