Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush az iraki kérdésről is tárgyalt Havellel

MTI
2002.09.19. 06:23
A november 21-22-i prágai NATO-csúcstalálkozó előkészítéséről, a szövetség tervezett bővítéséről, valamint az iraki kérdésről tárgyalt szerdán este Václav Havel cseh köztársasági elnök a washingtoni Fehér Házban vendéglátójával, George W. Bush amerikai elnökkel.

Az egyórás eszmecsere előtt a sajtónak nyilatkozva a cseh elnök úgy vélte, hogy a NATO a prágai csúcson történelmi válaszúthoz érkezik, újra meg kell határoznia önmagát, küldetését és viszonyát a világ többi részével. Meg kell találnia új önazonosságát a gyökeresen megváltozott világban. Kijelentette, hogy különösen tavaly szeptember 11. óta elszaporodott az újfajta gonoszság a világban.

George W. Bush a bátorság jelképének nevezte a cseh elnököt, olyan jeles férfiúnak, aki segített megváltoztatni a világot. "Büszke vagyok rá, hogy barátomnak nevezhetem, és országom szintén büszke arra, hogy a Cseh Köztársaságot barátjának tekintheti" - mondta az amerikai elnök.