Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nepál nem fogadta el a maoisták fegyverszüneti javaslatát

MTI
2002.09.19. 12:05
A nepáli alkotmányos monarchia megdöntéséért küzdő maoista fegyveresek tűzszünetet és béketárgyalásokat ajánlottak fel szerdán a kormánynak, de visszautasításban lett részük. Devendra Radzs Kadel, a belügyminiszter helyettese kifejtette, hogy puszta trükknek tartja a lázadók kezdeményezését. Véleménye szerint a rendszerellenes fegyveresek félnek a kormány fegyveres erőinek készülő döntő csapásaitól, ezért váltak békülékennyé.

Kadel közölte szerdán, hogy a kormány az augusztus 28-án, a parlamenti választások miatt felfüggesztett rendkívüli állapot visszaállítására készül. A maoista lázadók ugyanis kihasználták a szigor enyhülését, felélénkült a tevékenységük. "Nem múlt el azóta nap, hogy ne kellett volna valahol Katmanduban pokolgépet hatástalanítani, és sokkal vakmerőbbek lettek a lázadók nyílt fegyveres támadásai is" - indokolta a miniszterhelyettes a rendkívüli állapot visszaállításának tervét.