Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivonulás előtt öltek a harckocsik Gázában

MTI
2002.09.20. 08:25
Kivonultak az izraeli harckocsik pénteken hajnal előtt a Gázai övezetből, de néhány órás behatolásuknak két palesztin áldozatul esett. Az izraeli hadsereg azt követően kezdett újabb hadműveletbe a palesztin területeken, hogy palesztinok szerdán és csütörtökön újabb öngyilkos merényleteket követtek el Izraelben. A ciszjordániai Rámalláhban ostrom alá vették Jasszer Arafat palesztin vezető főhadiszállását, ahol általuk körözött személyek tartózkodnak, a Gázai övezetben pedig több tucatnyi harckocsival és páncélozott járművel behatoltak Gáza városáig - az eddigi legmesszebbre az elmúlt két év során. A Gázai övezet más részében is észleltek izraeli katonai mozgást. Gáza külvárosaiban négy vasipari üzemet felrobbantottak, korábbi tapasztalatok szerint azért, mert azt sejtik, hogy ott valójában fegyverek és robbanóanyagok készültek. Az üzemek közelében lévő házak egy része is károsodott a robbanásokban.

Az izraeli egységek még sötétben ki is vonultak a térségből, de akciójukat szórványos lövöldözés, illetve robbanások kísérték. A két haláleset mellett további két palesztin és három izraeli sebesültről számoltak be kórházi, illetve katonai források. Az izraeli-palesztin erőszak két évvel ezelőtti fellángolása óta az AP hírügynökség összegzése szerint 1870 palesztin és 617 izraeli halt meg katonai cselekmények vagy merényletek miatt.