Natália
1 °C
7 °C

Robbanás a jakartai amerikai nagykövetségnél

MTI
2002.09.23. 07:39
Kézigránát robbant a jakartai amerikai nagykövetség egyik raktára mellett egy gépkocsiban hétfőn, megölve az autó egyik utasát. A rendőrség szerint a gránátot eredetileg a raktárra akarták dobni, de az a tervezettnél hamarabb felrobbant, és az egyik merénylő életét oltotta ki. Az autóban összesen négyen ültek: a halálos áldozat mellett egy sebesültje is van az incidensnek, ketten elmenekültek. A raktár nem a nagykövetség főépületének körzetében van, és a hajnali támadás idején senki nem tartózkodott benne.

Szeptember 11. körül, tekintettel a tavalyi egyesült államokbeli terrortámadások évfordulójára, más ázsiai országok mellett Indonéziában is fokozták a biztonsági intézkedéseket. A nagykövetséget több napra be is zárták, múlt héten nyitott ki újra. A hétfő hajnali robbantási kísérlet nem befolyásolja tevékenységét - jelentette a Reuters hírügynökség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?