Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ecevit közvetítene az izraeliek és a palensztinok között

MTI
2002.09.23. 16:02
Bülent Ecevit török miniszterelnök hétfőn újfent felajánlotta, hogy közvetít a palesztin és az izraeli hatóságok között, mert aggasztja a térségben növekvő feszültség és erőszak. Ecevit már korábban is felajánlotta segítségét, vagyis azt, hogy a felek képviselői Törökországban kezdjenek béketárgyalásokat. Ankara ugyanis mind a Palesztin Hatósággal, mind Izraellel jó kapcsolatot ápol, de eddig nem vették igénybe szolgálatait.

A török kormányfő idézte Jasszer Arafat palesztin vezetőt is, akitől telefonbeszélgetésük során arról értesült, hogy mivel rámalláhi székhelye el van vágva a világtól, ivóvízhiánnyal és élelmezési, valamint egészségügyi problémákkal küszködnek. Izraeli csapatok szeptember 19-én vették ostromgyűrű alá Arafat főhadiszállását.

Az ENSZ-hez és a világ országaihoz fordult felhívással hétfőn az Arab Liga, azt kérve, hogy járjanak közben Jasszer Arafat rámallahi főhadiszállása izraeli ostromgyűrűjének feloldása érdekében.