Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meciar próbálkozik

MTI
2002.09.23. 19:37
Rudolf Schuster államfő hétfőn tárgyalni kezdett a hét végi választás során parlementbe bejutó pártok vezetőivel, elsőként Vladimír Meciarral, aki az elnöktől kilépve azt nyilatkozta: Schuster péntekig senkit sem bíz meg kormányalakítással, így addig neki tere nyílik, hogy koalíciós tárgyalásokba kezdjen a számításba vehető pártokkal.

Eddig sem az elnök, sem annak szóvivője nem nyilatkozott Meciar állításával kapcsolatosan, miután szünet nélkül tárgyal a kilincset egymásnak adó pártok vezetőivel. A választásokon legjobb eredményt 19,50 százalékot elért Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom - Néppárt (HZDS-LS) vezetője saját szavai szerint azt ígérte az államfőnek, hogy péntekig összeszedi a kormányalakításhoz minimálisan szükséges, minősített többséget jelentő 76 képviselői támogatást. Ennek megfigyelők szerint csupán elméleti lehetősége képzelhető el.