Olivér
5 °C
8 °C

Izrael hajlandó abbahagyni Rámalláh ostromát

MTI
2002.09.24. 20:27
Izrael aláveti magát az ENSZ Biztonsági Tanácsa keddre virradóra született határozatának, amely a rámalláhi ostrom abbahagyására szólította fel Izraelt, de csak abban az esetben, ha a palesztin fél is betartja a rá vonatkozó rendelkezéseket. Raanan Giszin kormányszóvivő elmondta: mivel kicsi az esélye annak, hogy a Palesztin Hatóság végrehajtja a határozat feltételeit, vagyis a szélsőséges palesztin elemeket bíróság elé állítja, ezért az izraeli teljesítés sem valószínű. - Ha a határozat az utolsó betűig végrehajtásra került - vagyis más szóval: ha a Palesztin Hatóság hirtelen, csodával határos módon, fellép a terroristák ellen és letartóztatja őket, akkor megszűnik a jelenlegi helyzet oka... és így mi is alávetjük magunkat a feltételeknek - közölte Giszin a Reuters hírügynökséggel.

A kedden meghozott határozatot - amely szorgalmazza, hogy Izrael vessen véget a palesztin polgári infrastruktúra valamint a palesztin biztonsági létesítmények rombolásának - az Egyesült Államok tartózkodása mellett fogadták el. Az 1435. számú BT-határozat egyúttal felszólítja a Palesztin Hatóságot: állítsa bíróság elé a terrorcselekmények elkövetőit. A palesztin vezetés üdvözölte a határozatot, hangsúlyozva, hogy BT-nek nyomást kell gyakorolnia Izraelre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?