Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztrájkolnak az olasz légiirányítók

MTI
2002.09.27. 16:13
Az olasz légiirányítók szombaton Olaszország egész területén sztrájkba lépnek, de a Malév járatait - az indulási idők módosítása miatt - nem kell majd törölni. Az olasz légiirányítók azért szüntetik be a munkát, hogy nagyobb hangsúlyt adjanak munkaügyi és béremelési követeléseiknek. Mint számos más ágazat dolgozói, ők is az új kollektív szerződésről szóló tárgyalások megkezdését akarják kicsikarni a munkaadói oldaltól. A légiirányítók esetében az új szerződés a 2002 és 2005 közötti időszakra szólna.

A sztrájkra való tekintettel az Alitalia olasz légitársaság jelezte: összesen 243 járatát fogja törölni, további 129-nek pedig módosítani fogja az időpontját. A törölt járatok közül 129 belföldi, 114 nemzetközi. Az interkontinentális járatok esetében nem lesz változás. A szombaton délelőtt tíz órakor kezdődő, este hat óráig tartó munkabeszüntetés miatt - az Alitalia számításai szerint - 39 ezer utas lesz kénytelen elhalasztani tervezett útját.