Jolán
2 °C
4 °C

Iliescu: Magyarország Románia legfontosabb partnere

Inforádió
2002.09.27. 18:26
Fontos politikai eseménynek tekintjük Mádl Ferenc köztársasági elnök hivatalos romániai látogatását. Ez a látogatás a román-magyar kapcsolatok nyitottságának, a kölcsönös bizalomnak és a jószomszédi viszonynak a kifejeződése lesz majd - jelentette ki Ion Iliescu román államfő az MTI-nek adott nyilatkozatában, Mádl Ferenc szerdán kezdődő tárgyalásai kapcsán.

Ion Iliescu román államfő a legpozitívabbnak értékelte a két ország kapcsolatainak alakulását. Az 1996-ban aláírt alapszerződés új légkört teremtett a kapcsolatok bővítéséhez, aminek eredményeként Magyarország mára Románia egyik legfontosabb partnere lett. Iliescu kiemelte, hogy a két ország kereskedelmi forgalma közel egymilliárd dollárt tesz ki. Jól alakult a két ország együttműködése nemzetközi téren és a regionális együttműködés keretében. Iliescu kiemelte, hogy Magyarország támogatásáról biztosította Románia NATO-tagságának ügyét és szoros az együttműködés az európai integrációs kérdésekben is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?