Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robbantások Kabulban

MTI
2002.09.28. 20:08
Két erős robbanás rázta meg szombaton este Kabul diplomáciai negyedét, nem messze az amerikai nagykövetség épületétől.

Az AFP-t a kabuli biztonsági erők parancsnoka, Baszir Szalandzsi arról tájékoztatta, hogy nem voltak áldozatok, de egy másik afgán forrás szerint két személy megsebesült. A merénylők egy szemetes kukában helyeztek el 30-40 kiló robbanóanyagot az amerikai nagykövetségtől körülbelül egy kilométernyire. A közelben található az afgán katonai felderítés épülete is.

Szalandzsi szerint a robbantást egyaránt elkövethették a tálibok, az al Kaida terrorszervezet, vagy Gulbuddin Hekmatjar hadúr emberei, azzal a céllal, hogy feszültséget keltsenek Kabulban.

Szombaton jelentették be, hogy pénteken egy kabuli videotékában is robbanás történt, de személyi sérülés nem történt.

A nemzetközi biztonsági erők megszigorították az ellenőrzést Kabulban, amióta - szeptember 5-én - egy autóba rejtett pokolgép robbant a forgalmas utcán, megölve huszonhat embert és megsebesítve százötvenet. A hónap elején merényletet kíséreltek meg Hamid Karzai afgán elnök ellen is.

Az újabb robbantásokra akkor került sor, amikor Hamid Karzai Szaúd-Arábiában tesz látogatást, ahonnan az Egyesült Arab Emírségekbe készül.