Szilvia
5 °C
16 °C

Lefegyvereztek egy afgán rakétakilövőt

AFP
2002.09.29. 16:18
Az Afganisztánban állomásozó nemzetközi biztonsági erők (ISAF) katonái egyik kabuli állomáshelyük közelében olyan fegyvereket és rakétákat találtak, amelyek egyik bázisuk ellen bevetésre készen álltak. A biztonsági alakulatok szóvivője, Terry Hay vasárnap elmondta: a Kabultól nyugatra fekvő támaszpontjuk közelében még pénteken bukkantak rá a tucatnyi, 107 milliméteres kínai gyártmányú rakétára, amelyek kilövőállványon a bázisra voltak ráirányítva.

A saját készítésű állványzat és a rakéták össze voltak kötve egy elektromos vezetékkel, a szerkezetet ismeretlenek a dzsálálabádi úttól délre egy ház udvarán állították fel. Hay szerint a rakétavető nyolc kilométeres hatósugarú lehetett, így nagyarányú veszteséget okozhatott volna. A fegyverek felfedezése után a körzetben megerősítették a biztonsági intézkedéseket - jelentette az AFP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?