Erzsébet
1 °C
4 °C

Érvényes lehet a szerbiai elnökválasztás

MTI
2002.09.29. 17:46
A szerbiai elnökválasztáson délután 14 óráig a szavazásra jogosult polgárok 27,3 százaléka adta le voksát - jelentette a Központ a Szabad Választásokért és Demokráciáért (CESID) elnevezésű szervezet. Délutánra Belgrádban volt a legmagasabb - 28 százalékos - a részvételi arány, a Vajdaságban a választópolgárok 27,5 százaléka szavazott, Szerbia középső részén 27,2, Koszovóban 20,5 százalékos volt a részvétel. A választásokat megfigyelő CESID szerint, ha a továbbiakban is - este 20 óráig - ilyen lesz a választók aktivitása, akkor érvényes lesz a szavazás, vagyis a részvételi arány meghaladja az ötven százalékot.

A délutáni órákig nem történtek olyan választási szabálytalanságok, amelyek megkérdőjeleznék a szavazás érvényességét. A 2000 decemberében tartott köztársasági parlamenti választáson 12 órára 19,5 százalékos, 16 órára 39,8 százalékos volt a részvételi arány. A két évvel ezelőtti általános választáson a szavazópolgárok 58,7 százaléka voksolt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?