Jenő
-3 °C
6 °C

Négymillióan éheznek Észak-Koreában

MTI
2002.09.30. 10:05
Észak-Koreában néhány héten belül meghaladhatja a négymilliót az alultáplált nők, kisgyerekek és idős emberek száma, ha nem sokszorozódik meg gyorsan a nemzetközi segítség - jelentette hétfőn Pekingben Richard W. Corsino, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) képviselője. Szerinte az adományok apadása, amit súlyosbít a japán segély csökkentése, már az állapotos és szoptatós asszonyok, a két éven aluli gyerekek és az idős emberek ellátását sodorta veszélybe.

Észak-Korea hét éve a nemzetközi segélyezéstől függ, ami a sorozatos természeti csapások mellett arra vezethető vissza, hogy egykori szovjet szövetségesétől immár nem számíthat a korábbi gazdasági segítségre. Becslések szerint a csaknem 23 milliós Észak-Koreában a lakosság körülbelül egyharmada a külföldi élelmiszercsomagoknak köszönheti életben maradását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?