Aliz
6 °C
14 °C

Csak a nagykövetségen lehet amerikai vízumot kérni

MTI
2002.09.30. 14:34
Október 1-jétől csak a budapesti nagykövetségen keresztül lehet amerikai vízumkérelmet benyújtani - tájékoztatta az Egyesült Államok külképviseletének konzuli osztálya hétfőn közleményben az MTI-t. A kommüniké szerint keddtől felfüggesztik azt a gyakorlatot, amely alapján utazási irodán keresztül is be lehetett nyújtani az amerikai nem bevándorló vízum iránti kérelmeket.

Október 1-jétől tehát mindenkinek, aki amerikai vízumkérelmet kíván benyújtani, időpontot kell kérnie az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége időpont-egyeztető és információs telefonos forró drótján, majd személyesen meg kell jelennie interjúra. A lépést a budapesti nagykövetség azzal indokolja, hogy ezzel az amerikai vízumhoz jutás folyamata hatékonyabbá válik. A változás lehetővé teszi, hogy a kérelmezők már az interjú időpontjában értesülhessenek arról, milyen döntés született ügyükben. Akik arra jogosultak, közvetlenül az interjút követően megkapják vízumukat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?