Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabadon engedték a géprablással gyanúsított tunéziai férfit

MTI
2002.09.30. 17:47
Vádemelés nélkül szabadon engedték hétfon azt a tunéziai származású svéd állampolgárságú férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy el akart téríteni egy Londonba tartó repülőgépet.

A svéd ügyészség repülőgép-eltérítés kitervelésével vádolta meg a hónap elején a 29 éves Kerim Chattyt, aki augusztus 29-én Vasterasban pisztollyal akart beszállni egy Nagy-Britanniába induló repülőgépbe. A svéd ügyészség tiltott fegyvertartással is megvádolta a férfit.

A hétfői ügyészségi közlemény hangsúlyozta: nem találtak semmiféle bizonyítékot, amely arra utalt volna, hogy a tunéziai férfi valóban fel akarta robbantani a repülőgépet vagy bármilyen más svédországi célpontot.

Korábbi sajtóbeszámolók szerint Chatty egy amerikai nagykövetséget akart felrobbantani az eltérítésre kiszemelt géppel, ezt azonban a svéd titkosrendőrség cáfolta.