Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tömegsírt találtak Prekovacban

MTI
2002.10.03. 11:29
A koszovói ENSZ-igazgatás (UNMIK) szakembereivel dolgozó szerb igazságügyi orvos szakértők 35 személy földi maradványait rejtő tömegsírt találtak a koszovói Prekovac településen, az albán határ közelében. Slavisa Dobricanin, a jugoszláv és szerb kormány koszovói koordinációs bizottságának tagja a belgrádi médiának úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg szerbek és romák holttestére bukkantak. Némelyik tetemen kínzás nyomait fedezték fel és bilincset találtak.

A belgrádi törvényszéki orvos szakértők a jövő hétre ígérték a halottszemle eredményét, és csak ezután lehet megállapítani az áldozatok személyazonosságát. A koszovói szerbek egyik szövetsége mintegy 1300 eltűnt szerbet tart nyilván, akiknek túlnyomó többségét azután hurcolták el, hogy a jugoszláv biztonsági erők 1999 júniusában kivonultak a dél-szerbiai tartományból.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?