Erzsébet
1 °C
4 °C

A maffiaperek 'áldozataira' emlékezett Berlusconi

MTI
2002.10.03. 13:27
Koncepciós pereknek minősítette a Tiszta Kezek elnevezésű kilencvenes évek eleji maffiaellenes kampányt Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök. Berlusconi maga is vádlott volt számos maffiaperben, jelenleg is több eljárás van ellene folyamatban. A tavalyi választási kampányát a Tiszta Kezek koncepciós jellegének hangsúlyozására építő Berlusconi szerint a kampány irányítói a demokratikus rendszert kívánták destabilizálni. Ezért tartotta fontosnak új törvények kidolgozásával "visszaállítani a politikamentes igazságszolgáltatást". Ezek egyike szerint elfogultságra hivatkozva a politikusok kérhetnék tárgyalásuk áthelyezését. Ezzel azonban elölről kellene kezdeni az egész hosszadalmas tárgyalást, ez esetben könnyen elévülhet számos ellene is felhozott vád.
Berlusconi a Sergio Moroni szocialista politikus öngyilkosságának évfordulóján beszélt. Moroni után szintén maffiaügyekben nyomozott az ügyészség, a politikus megvádolása után öngyilkos lett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?