Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Putyinnak nem tetszik a Szabadság Rádió csecsen nyelvű adása

MTI
2002.10.04. 14:48
Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken hatályon kívül helyezte elődje, Borisz Jelcin 1991-ben hozott rendeletét az amerikai kongresszus által finanszírozott Szabadság Rádió (SZR) oroszországi működéséről. A Kreml azzal indokolta Vlagyimir Putyin döntését, hogy helyre akarják állítani a versenysemlegességet az orosz médiapiacon, szerintük ugyanis a rádió számos privilégiumot élvezett Oroszországban más külföldi sajtóorgánumokkal szemben. Megfigyelők szerint ugyanakkor az elnöki döntés egyértelműen a rádió csecsen nyelvű adásának áprilisi megindításával van összefüggésben.

Andrej Sarij, a rádió főszerkesztője úgy kommentálta Putyin rendeletét, hogy egyelőre nem világosak számukra annak következményei, de készek arra, hogy az orosz sajtótörvény alapján újra végigmenjenek a regisztrálási és akkreditációs procedúrán. A főszerkesztő ugyanakkor úgy fogalmazott: eddig nem tapasztalta, hogy a Szabadság Rádió bármilyen kiváltságot élvezett volna.