Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Korruptnak tartják politikusaikat a csehek

MTI
2002.10.04. 19:36
Korruptnak tartják politikusaik többségét a csehek - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet szeptemberben készített a prágai Központi Közvélemény-kutató Intézet (CVVM). A megkérdezettek majdnem kétharmadának az volt a véleménye, hogy a korrupció a politikusok körében "igen széleskörű", míg egyharmad szerint "részben elterjedt" jelenség. Csupán az emberek négy százaléka gondolja azt, hogy a politikusok között nem nagyon elterjedt a korrupció.

A felmérés szerint a csehek többsége úgy véli, hogy a korrupció melegágya leginkább a politikai pártok, a központi állami hivatalok, a pénzintézetek és a rendőrség köreiben található. Az emberek kétharmada szerint a helyzet az utóbbi években általában romlott, s a korrupció ma elterjedtebb jelenség, mint a kilencvenes évek elején volt. Többségi vélemény, hogy a korrupciót ugyan lehetetlen teljesen megszüntetni, de a kirívó eseteket az eddiginél szigorúbban kellene büntetni.