Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötvenhét párt indul a boszniai választásokon

MTI
2002.10.05. 12:38
Elnök- és képviselőválasztások kezdődtek szombaton Bosznia-Hercegovinában: közép-európai idő szerint reggel héttől este hét óráig 2,3 millió választópolgárnak lesz lehetősége arra, hogy leadja szavazatát s megválassza a háromtagú kollektív államelnökséget és a közös parlamentet. Megválasztják emellett a Bosnyák-Horvát Föderációban a parlamentet és a tíz kanton helyi törvényhozását, a Boszniai Szerb Köztársaság új elnökét, két elnökhelyettesét és parlamentjét is.

A választások tétje megfigyelők szerint elsősorban az, hogy a köztársaságban a demokratikus erők erősödnek-e, s ez által lehetővé válik a közeledés az Európai Unióhoz, vagy a nacionalista erők győzelmével, a nemzeti pártok előretörésével elmarad a nyitás, marad a stagnálás. A voksoláson összesen 57 párt, valamint hét és fél ezer jelölt indul.